Vocalibre in voorprogramma NKK

Vocalibre in voorprogramma Nederlands Kamerkoor

Op dinsdagavond 14 mei a.s  geeft het Nederlands Kamerkoor onder leiding van dirigent Paul van Nevel een concert in de Jacobijnerkerk van Leeuwarden. In het voorprogramma van dit concert zingt het vocaal ensemble Vocalibre uit Drachten. Het koor is hiervoor geselecteerd in het kader van het educatieproject ‘Zingen doe je samen’ van het kamerkoor.
Tenor Stefan Berghammer van het Nederlands Kamerkoor (derde van links), gaf afgelopen zaterdag in de Grote Kerk van Drachten een masterclass aan de leden van Vocalibre ter voorbereiding op hun optreden. Vocalibre zingt onder leiding van Egbert Klazenga werken van J.P. Sweelinck en H. Schütz. Jappie de Vries (bas) en Dianna van der Woude (sopraan) ondersteunen Vocalibre bij dit optreden. Het concert begint dinsdag om 19.45 uur. De kaartverkoop verloopt via De Harmonie in Leeuwarden.